What tools are needed for smokingGrillausvälineiden ja muiden tarvikkeiden ei todellakaan tarvitse olla viimeisen päälle olevia huipputuotteita, vaan loistavaa savustettua kalaa ja lihaa saa aikaan varsin alkeellisillakin viritelmillä! Vaikka moni päätyykin hankkimaan savustamiseen jonkinlaisen savustuspöntön, säiliön tai rasian, voi lihaa ja kalaa savustaa aivan yhtä lailla myös jo kotoa löytyvässä kaasugrillissä tai hiiligrillissä. Visiitti paikalliseen rautakauppaan tai muuhun myymälään, missä savustimia myydään, kertoo paljon siitä, mitä kaikkea savustimeensa voi halutessaan ostaa.

Toisinaan amatöörisavustajat saattavat olla sitä mieltä, että paras tulos savustuksessa saavutetaan isoilla savustuspöntöillä ja mahtavilla kärryillä, jotka ovat varustettu kaiken maailman vempaimilla ja tarvikkeilla. Totuus on kuitenkin se, että itse savustimen sekä muiden lihan kypsentämiseen tarvittavien tarvikkeiden rooli on savustuksessa todella pieni. Vaikka kaikista pienistä grillaus- ja savustustyökalusta onkin iloa, ei niitä todellakaan tarvita loistavan lihan valmistamisessa. Mikäli taskun pohjalta löytyy sen verran ylimääräistä, että on varaa satsata huipputarvikkeisiin savustuksessa, anna palaa. Muussa tapauksessa kannattaa tyytyä keskinkertaisiin välineisiin, jotka eivät todellakaan kerro siitä, millaista savustettu liha lopulta on.

Mitä kaikkia tarvikkeita sitten kannattaa hankkia, mikäli on aikeissa savustaa lihaa, kalaa tai vihanneksia? Alta löydät listattuna välineistä ne kaikkein keskeisimmät, joista on toki apua ja hyötyä, vaikkeivat ne kaikki olisikaan täysin välttämättömiä hankintoja.

1. Lämpötilamittari, jolla voi mitata lihan lämpötilaa. Kun käytössä on mittari, tietää tasan tarkkaan sen, milloin lihan on saavuttanut täydellisen lämpötilansa.

2. Lämmöltä suojaavat hanskat. Savustin saattaa kuumentua todella korkeisiin lämpötiloihin, jolloin kädet kannattaa ehdottomasti suojata tarpeeksi paksuilla hanskoilla palovammojen estämiseksi.

3. Kun savustaa tai grillaa, on mukavasta pikku grillisetistä aina apua ja iloa. Etenkin ulkotiloissa savustaminen on niin paljon helpompaa kun käytössä ovat sopivat ottimet, veitsi sekä haarukka.

4. Savustusteline on oiva apu tilanteessa, jossa haluaa savustaa kerralla vähän isomman määrän lihaa. Telineitä on olemassa erilaisia, mutta useimmissa idea on se, että niihin voi ripustaa roikkumaan erilaisia lihoja muutamaan eri kerrokseen.

5. Puhdistusvälineet. Tietenkin savustamisen jälkeen on syytä puhdistaa savustin seuraavaa käyttöä varten.