Harva tulee tajunneeksi, että kaasugrillillä voi myös savustaa! Se on paitsi mahdollista, myös suhteellisen helppoa puuhaa, sillä lämpötilaa on mahdollista säätää näppärästi ja tarkemmin kuin vaikkapa hiiligrillillä savustettaessa. Vaikka eri grillien välillä onkin yleisesti ottaen jossain määrin eroavaisuuksia esimerkiksi ominaisuuksien suhteen, ei kaasu- ja hiiligrillien välillä kuitenkaan ole savustamisessa kovinkaan suuria eroja. Loppujen lopuksi kyse on siitä, että ruokiin pyritään tuomaan savuista aromia kypsentämällä sitä pitkään matalassa lämpötilassa. Tällä tavalla saadaan sitkeinkin liha mureutumaan mukavan pehmeäksi ja herkulliseksi suupalaksi.
Jos savustamiseen valitsee kaasugrillin, voi siihen käyttää oman mieltymyksensä mukaan joko savustamiseen tarkoitettuja pellettejä tai lastuja. Savustaminen onnistuu joko savustuslaatikon kanssa tai ilman laatikkoa, mutta mikäli laatikkoa ei ole ja sellaisen haluaa hankkia, löytyy niitä irrallisinakin myymälöistä. Savustamisessa yksi suosituimmista keinoista on myös käyttää foliopaperia, johon kääräistään sisälle savustuspelletit tai -lastut siten, että päälle tökätään muutamia reikiä, joista savu pääsee tulemaan ulos. Tätä kutsutaan leikkisästi savupommiksi.
Jos päättää ryhtyä savustamaan, on jo etukäteen kannattavaa päättää, haluaako lihaan tai kalaan tuoda vain pikkuisen savuista makua, vai haluaako lihaa mureuttaa oikein kunnolla useampien tuntien ajan. Mikäli suunnitelmissa on vain hienoisen savuaromin saaminen ruokiin, voi lastut tai pelletit ottaa käyttöön savustuslaatikossa tai folion sisällä. Rankempi savustaminen edellyttää lämpötilan laskemista ja pidempää savustusaikaa.
Kaasugrilli tulee valmistella savustamiseen siten, että siinä palaa epäsuora tuli. Mikäli mahdollista, kytke päälle ainoastaan yksi polttimista ja aseta sen yläpuolelle foliosta tehty nyytti tai savustuslaatikko. Savustettava kala tai liha puolestaan asetetaan vastakkaiseen päätyyn, jonka alla ei ole päällä poltinta. On hyvä pitää mielessä, ettei savustamista kannata aloittaa ennen kuin foliossa tai savustuslaatikossa alkaa kehittymään savua.
Maltti on valttia myös kaasugrillin kanssa savustettaessa. Liiallinen savun määrä on pahasta, sillä sen kautta laadukaskin liha pilaantuu herkästi. Savustamiseen kuluva aika on maksimissaan muutama tuntia, sillä mikäli lihaa savustaa liian kauan, alkaa sen maku vähitellen kitkeröityä. Pitkään kestävässä savustamisessa ongelma on myös se, että liha kuivuu herkästi. Esimerkiksi ribsejä savustaessa muutama tunti on aivan riittävä aika kypsentämiseen.