MITKÄ OVAT PARHAAT REseptit tupakoitsijoille?

Älä laita itseäsi laatikkoon. Ruoat, jotka kypsyvät hitaasti alhaisemmissa lämpötiloissa, ovat yleensä parhaita tupakointiehdokkaita. Lihat murenevat ja kypsyvät tasaisesti kauttaaltaan savustettaessa, ja savu ei vain paranna makua. On kuitenkin monia suussa sulavia aterioita, jotka vain paranevat savustettuna. Sisällytä poltettavien ruokien valikoimaasi puolet, kuten mac- ja juusto ja uunipavut, hedelmät ja vihannekset, pähkinät, juusto ja jäätelö.

MITÄ LIHAA ON VAIKKAIN TUPASTA?

Täydellinen rintakehä on savuava nirvana. Kaikki ovat yhtä mieltä siitä, että naudanrinta on kriittisin liha, joka on valmistettava asianmukaisesti, mukaan lukien kilpailevat kokit, omistautuneet kuoppamestarit ja grillifanit. Sen vähärasvaisuus ja vähärasvaisuus vaativat tarkkaa kypsennystä, jotta siitä tulee herkkä pala savustettua lihaa. Päivä ennen kuin poltat suuria lihoja, kuten rintakehää, voit lisätä siihen marinadilla makua ja arkuusuutta. Hyvät asiat vaativat kärsivällisyyttä, ja rintakehä vaatii 10–12 tuntia.

MITÄ LIIHAA ON PARAS SAVUSTETTAA?

Kaikenlaista lihaa voidaan savustaa. Rasvaiset liha-annokset, kuten sian lapa ja kylkiluut, ovat parhaita poltettavia. Koska savustusprosessi voi kuivua tietyt lihamuodot, kylkiluissa ja porsaan lapassa on huomattava rasvapitoisuus, mikä auttaa pitämään ne pehmeinä, herkullisina ja kosteina. Suuremmat, ohuemmat palat, mukaan lukien paistit, porterhouse-pihvit ja rintafileet, sopivat erinomaisesti hitaasti kypsennettyyn puulämmitteisellä maulla. Pieni savuisuus lyhyemmästä ajasta tupakoitsijoilla parantaa pienempiä, ohuempia leikkauksia, kuten kalafileitä ja hamepihvejä.

Millainen liha sopii aloittelijalle poltettavaksi?

Aloita lihalla, jonka voit pilata. Vain jotkut asiat menevät suunnitellusti, kun kehität tupakointitaitojasi. Parhaat aloittelijoille poltettavat lihat ovat halvempia ja niiden valmistaminen vie vähemmän aikaa, kuten siipikarja, kala ja makkara. Sianliha on yksi suurimmista, koska siinä on luonnostaan ​​runsaasti rasvaa, mikä parantaa sen makua ja pehmeyttä keitettäessä. Tietenkin aloittelijat voivat kokeilla hankalempia liharuokia, mutta suosittelemme lykkäämään kalliimpia leikkauksia, kunnes olet todella ymmärtänyt sen.

MIKÄ LIHASAVUSTOT OVAT PARASIA UUSILLE?

Aloita tupakoitsijalla, jota on helppo käyttää. Jos et ole koskaan ennen polttanut lihaa, etsi helppokäyttöinen tupakoitsija. Lihan polttaminen on harjoittelua vaativa taito. Oikeat työkalut ovat välttämättömiä kokemuksesta nauttimiseen, koska opittavaa on monia asioita, kuten ruoanlaitto, valmistus ja ajoituksen parantaminen.

Offset Smokers: Nämä laitteet tunnetaan myös hiilenpolttajina, ja ne polttavat brikettejä ensisijaisena polttoaineena, jossa savun maustamiseen käytetään puupaloja tai lastuja. Kypsennyslämpötilan ylläpitäminen vaatii tuleen ilmavirran huolellista hallintaa. Se ei ole niin vaikeaa, mutta hitaasti palavan tulen sytyttämisessä ja ylläpitämisessä sekä lämpötilojen hallinnassa on pieni oppimiskäyrä. Se on nautinnollista, varsinkin kun olet tehnyt muutaman kokin ja hallitset sen.

Rumpupolttolaitteet: Nämä ovat hiilikäyttöisiä, ja niiden mukana tulee hiilikori, joka on tarpeeksi suuri koko päivän ruoanlaittoon. Täytä kori hiilellä ja puulla savun maustamiseksi. Laita se tynnyrin pohjalle ja sytytä polttoaine hiilisytyttimellä. Rumpusavustimet on helppo asentaa ja käyttää, ja ne sopivat niin aloittelijoille kuin kilpailuvarikkomestareillekin, koska säädettäviä valitsimia tai vaimentimia ei ole.

Pellettigrillit: Näissä grilleissä käytetään polttoaineena puupellettejä, jotka syötetään jatkuvasti tuliastiaan 20 punnan säiliöstä. Tietokoneistettu säädin ohjaa kypsennyslämpötiloja ja ilmoittaa, kun lihamittareiden tavoitelämpötila on saavutettu tai kypsennysaika on kulunut. Erinomainen alarutiini varmistaa, että kaikki tarpeettomat pelletit poltetaan pois tukosten estämiseksi.

MITEN LIHA ON VALMISTETA TUPAKOTTAVAA VARTEN?

Mausta, hiero tai ruiskuta liha ennen tupakointia. Riippuen sydämestäsi ja mieltymyksistäsi, on olemassa erilaisia ​​​​tapoja valmistaa juuresi tupakointia varten. Huippuluokan pihvi vaatii vain kevyen öljyn ja hieman suolaa ja pippuria, kun taas muut lihat vaativat enemmän hoitoa. Voit esimerkiksi poistaa kalvon kylkiluiden alapuolelta ennen kuin käytät kuivaa hankausta molemmille puolille. Suuriin lihaannoksiin voidaan lisätä makua ja ne voidaan pitää kosteana ruiskuttamalla voita, yrttejä tai naudan- tai kananlientä, erityisesti pitkien tupakointijaksojen aikana.

MITEN PIDÄT LIHAN KOSTEANA SAPULLA?

Suihkuta, harsi tai kääri liha tupakoinnin aikana. Kun poltat lihaa, käytä näitä tekniikoita luodaksesi este, joka suojaa mehuja estämättä savun infuusiota.

Suihkuta tupakoinnin aikana nesteitä, kuten hedelmämehua, siideritikkaa tai oliiviöljyä, ja lisää mausteita, kuten Worchester-kastiketta ja soijakastiketta makuvaihteluiden saamiseksi.
Voitele liha suosikkigrillikastikkeellasi tai reseptillä, jonka olet pitänyt itselläsi lisätäksesi kerroksia makua ja pitääksesi lihan pehmeänä ja kosteana.

Sen sijaan, että kääriisit lihan alumiinifolioon, käytä lihapaperia pitääksesi sen kosteana ja anna samalla savun tunkeutua pintaan savuisen maun saamiseksi.
Luo höyryä ja kypsennä liha kostealla, savuisella lämmöllä asettamalla lihan ja tulen väliin suuri alumiinipannu, jossa on 1–2 tuumaa vettä.

Vihje: Vesipannun käyttö voi aiheuttaa lisää kondensaatiota savustuskannen alle. Mausteiden, oluen tai viinin yhdistäminen vesipannuun voi antaa ruoallesi lisämakua.

MIKÄ PIDEE LIHANTUPAKOON SALAISUUDEN?

Herkullisimman lihan polttaminen vaatii huomiota yksityiskohtiin.

Puhtaasti palavan tulen salaisuus, josta tulee haluttua ohutta valkoista/sinertävää savua, on se, miten tulipesä ladataan ja tulen rakennetaan. Tiheä, syvempi savu voi päihittää ruoan maun.
Lihan savustustekniikka edellyttää, että liha pidetään märkänä. Kuivatun lihan pinta muodostaa esteen, joka estää savun tunkeutumisen.
Varmista, että sinulla on tarpeeksi puuta kaiken keittämiseen. Yleensä poltat yhden puupalan jokaista polttamaasi tuntia kohti.
“Salaisuus” pitää kansi kiinni ja nostaa sitä vain ruiskuttaaksesi lihaa tai tarkistaaksesi sisälämpötilan, on luultavasti vaikein ja ratkaisevin. Lämpöä karkaa savuttimesta joka kerta, kun kansi nostetaan, mikä aiheuttaa epätasaisia ​​kypsennyslämpötiloja ja pitkiä kypsennysaikoja.