Oletko harkinnut ulkopuolisen BBQ-savuttimen ostamista, mutta tajunnut myöhemmin, että se voi olla liian vaikeaa? Jos näin on, sinun tulee lukea tämä artikkeli, koska he huomaavat, että maukkaita savustettuja ruokia, joihin on infusoitu ihastuttava savuinen maku, ei tarvita paljon kykyä. Yhä useammat ihmiset kokeilevat ulkotupakointia. Jatka lukemista saadaksesi neuvoja tupakointitekniikoista ja muutamia herkullisia reseptejä, joita voit kokeilla ulkogrillipolttimessasi.

Valitse polttoaine huolellisesti

Millaista polttoainetta suositellaan ulkotupakoitsijoille? Voit käyttää puukappaleita, puulastuja tai BBQ-pellettejä. Kun otetaan huomioon niiden tiheys, palat palavat hitaammin kuin lastut. Valitse puu, josta tulee haluamasi maku. Esimerkiksi omenapuu antaa ruoallesi erilaisen maun kuin hikkoripuu. Varaa polttoainetta, koska pitkä kypsennysaika on yksi tupakka-aterioiden vetopisteistä.

Matala ja hidas

Savusta lihaa hitaasti alhaisella lämmöllä. Kun olet valmis, kovatkin lihat hajoavat pehmeinä. Et halua tuntea olosi kiireiseksi tai nälkäisen perheen tuijottavan sinua kaksi tuntia illallisen jälkeen, joten varaa runsaasti aikaa aterian valmistukseen. Harkitse tupakoinnin aloittamista isolla lihapalalla edellisenä iltana ennen nukkumaanmenoa ja tarkista se kerran yön aikana.

Säilytä kosteus

Pidä vesipannu tupakoitsijassasi (ja muista täyttää se!), sillä tupakointi voi aiheuttaa joidenkin aterioiden kuivumista. Vesi lisää kosteutta. Lisää makua lisäämällä veteen mitä tahansa, kuten omenaviinietikkaa. Kahden tai kolmen tunnin välein voit ripotella lihaasi veden ja omenaviinietikan liuoksella suihkepullolla.

Käytä lihalämpömittaria.

Lihan sisälämpötilaa seurataan liha-anturin avulla, johon kuuluu joitakin ulkotupakointilaitteita. Nämä ovat edullisia, koska sekä liika- että alitupakointi voivat aiheuttaa tyytymättömyyttä. Kannen nostaminen liian usein päästää ulos tuon maukkaan savun ja lämmön, mikä vie meidät seuraavaan neuvoimme. Siksi tupakoitsija, jonka avulla voit nähdä sisälämpötilan kantta nostamatta, on erittäin hyödyllinen.

Älä Sneak Peek Liian paljon

Auttaisi, jos tukahduttaisit impulssin nostaa kansi ja kuolaa nähdessäsi lihasi hitaasti kypsyvän. Yritä pitää yläosa suljettuna niin paljon kuin mahdollista. Avaa se aina niin usein ruiskuttaaksesi lihaasi ja lisää polttoainetta tai vettä. Useat kannen aukot saavat tupakoitsijan sisälämpötilan vaihtelemaan, mikä on kauheaa tupakoinnin kannalta.

Kiinnitä huomiota savusi sävyyn

Valkoinen savu on täydellinen väri. Tummanharmaa tai musta savu kertoo huonosta ilmanvaihdosta tai siitä, että lihasi on mahdollisesti liian lähellä liekkejä. Tämä voi tuottaa palaneen, katkeran maun. Kokeile muuttaa ulkotupakkosi ilmavirtaa, jos savusi on liian tummaa.

Good Dark Bark

Ruskeaa karamellisoitunutta kuorta, joka kehittyy lihan ulkopuolelle sen jälkeen, kun sitä on ollut jonkin aikaa savustettu, kutsutaan kuoreksi. Tämä on todiste siitä, että teet asiat oikein. Kun liha on valmis, haluat sen olevan mustaa. Palanut liha ei ole sama asia kuin musta kuori.

Anna sen odottaa tupakoitsijan ulkopuolella

Kun liha on kypsennetty, houkutus on puhkaista se heti haarukalla. Ennen tarjoilua lihan tulee kuitenkin levätä muutaman minuutin ajan savuttimen ulkopuolella. Tämän seurauksena nesteet saavat mahdollisuuden laskeutua. Anna lihan nukkua vähintään 30 minuuttia, jos aiot tarjota suuren osan siitä.

Tee savustettu makusi vahvaksi.

Miksi ostit tupakan ulkoruokailua varten? Koska nautit savustetun ruoan makuista! Vältä peittämästä savustettua ateriaa kastikkeilla tai mausteilla jälkeenpäin. Syötpä sitten kalaa, perunoita, vihreitä papuja tai savustettua lihaa, savutin antaa aterialle oman maun. Sitä ei tarvitse maustaa enempää.

Jatka harjoittelua

Taitavin tupakoitsija on tupakoitsija. Jatka käsityösi hiomista kokeilemalla uusia menetelmiä, erilaisia ​​puupaloja ja erilaisia ​​lihalajeja.